STRALEN

Stralen is het verwijderen van een laag coating, roest of de walshuid. Door het stralen wordt het oppervlak opgeruwd waardoor er een goede hechtlaag ontstaat voor bijvoorbeeld spuitwerk of verzinkwerk. Ook kan het stralen de eindbewerking zijn.
Afhankelijk van het object, de grote, dikte en het industriële gebruik wordt een keuze gemaakt uit diverse straaltechnieken; werpstralen, staalstralen, korundstralen en glasparelen.De luchtdruk en het straalmiddel is bepalend voor het resultaat. Stralen met grit geeft een wat ruwer effect dan bijvoorbeeld het werpstralen met balletjes. KD- Straal- en Spuitservices heeft alle straaltechnieken en middelen in huis, voor zowel grote als kleine objecten.

Deze korund cabine is 21 meter lang 6 meter breed en 5 meter hoog
Bij deze straalmethode wordt gebruik gemaakt van een metaalhoudend, fijn en korrelig straalmiddel dat middels perslucht tegen het object wordt geblazen. Ongewenste lagen zoals roest, verfresten, lasrestanten en walshuiden kunnen zo worden verwijderd.
Deze techniek wordt vooral toegepast om RVS en aluminium voor te bereiden op spuitwerk.
Ook word deze techniek toegepast op diverse machines en ijzeren constructies, deze grid korrel zorgt ervoor dat bewegende delen niet vast kunnen lopen omdat het een gesteente is kan deze korrel breken en dat doen staalkorrels NIET!

KD- Straal- en Spuitservices heeft ook apparaten om u projecten inwendig te stralen.

Staalstralen
Deze staalcabine is 10 meter lang 4.70 meter breed en 2.70 meter hoog.
Staalstralen is een techniek waarbij met behulp van perslucht grove scherpe grit tegen het te behandelen object geblazen.Sa 2, Sa 2½ en Sa 3 komen het meest voor. Met staalstralen behandelen we niet alleen nieuwe oppervlakten maar kan KD Straal- en Spuitservices ook oude oppervlakten met verf en roest stralen. Het oppervlak moet voldoende dik en sterk zijn, zodat dit tijdens het stralen niet vervormt. Na het staalstralen is het oppervlak, diep-gereinigd en voldoet het aan de gevraagde ruwheid. Ook wordt deze vorm van stralen gebruikt voor het creëren van een goede hechtlaag voor bijvoorbeeld verf ,poedercoating en verzinken.

Sponsstralen
Een alternatief systeem voor het conventioneel stralen. Droog, duurzaam en milieuvriendelijk stralen en reinigen.
Dit straalmiddel bestaat uit 2 componenten een kunstmatige (polyurethaan) sponsje dient als drager voor een straalmiddel, er zijn verschillende soorten sponsjes met verschillende inslagen daardoor.
Het sponsje word via perslucht tegen het oppervlakte geplet en reinigt het oppervlak, het sponsje zet hierna uit wat een vacuüm creëert zodat de losgemaakte coatings en vervuilingen worden opgevangen.

Onze Projecten:

Volg ons:

Scroll naar boven